E-post : Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. - Telefon: 92613169

Eng gård

Eng gård ligger i Våler kommune, Østfold, og drives i dag av Therese Kiserud (4.genersasjon) og Erik Espenes. Eng er en levende gård i stadig utvikling. Her drives det tradisjonelt landbruk med slaktegrisproduksjon, kornproduksjon og skogdrift. Gjennom familien Kiseruds lange erfaring med dyrehold, har det på gården også blitt utviklet en helt egen kornbasert fôrblanding, spesielt foredlet med tanke på dyrenes trivsel og høy kjøttkvalitet. På Eng gård finner du i tillegg Bestemor Lillys kjøkken, en cateringbedrift med fokus på rene smaker og nisjeprodukter fra egen gård.

Navnet Eng betyr gressmark til slått eller beite, og den er trolig fra tidlig middelalderen. Den eldste kilden om gården er fra «den Røde bok», som er register over Kirkens eiendommer i 1397. Våler Kirke eide den gang da 3 ½ øresbøl i gården. Omkring år 1700 hadde gården hest, åtte storfe, det ble sådd 1 setting hvete, erter og 1/3 setting lin. Det var også bekkekvern og skog til husbehov, i tillegg til noe sagtømmer og smålast til salg. Jordene på Eng har fra gammelt av hatt navn, de mest brukte her i dag er Sankthansjordet, som ligger ved en liten skogkledd ås som kalles Sankthansåsen, samt Haukeroa som lå vest for gården. Historien foreller at Sankthansåsen har fått sitt navn fordi det, i tidligere tider, ble feiret bryllup i denne åsen på Sankthansaften.

I 1960 ble det på gården satt opp en av Norges først rundbuede låver, fra Moelven bruk. Låven var en forsøkslåve laget etter amerikansk modell. Bestemor Lilly fortalte ofte historien om at hun fikk gratis kaffe levert av Moelven, for å ta imot besøkende som ville beskue det utradisjonelle byggverket. Dessverre gikk denne historiske bygningen tapt i en storbrann på Eng 9. juni i 1991.

Eng Gård kom i vår families eie i 1917, da Søren Kiserud kjøpte bruket. I 1947 ble gården overtatt av våre besteforeldre Ragnvald og Lilly Kiserud, og allerede den gang var det produksjon av svinekjøtt på Eng.


 

Kontakt oss:

Adresse :
Bestemor Lillys Kjøkken
Risheimveien 2
1591 Sperrebotn

Telefon :

Ole Robert Kiserud
+ 47 92 61 31 69

Therese Kiserud
+ 47 95 23 63 08

Ole@bestemorlilly.no

Hvem er vi?

Bestemor Lillys Kjøkken er en matglad familiebedrift i hjertet av Ville, Vakre Våler, Østfold.

Fra vårt gårdskjøkken leverer vi spennende og lokale smaksopplevelser, med fokus på norske tradisjoner og rene råvarer.

Sosiale medier